Future of Work Goes Blinkopener festival!

Van wie is Groningen?

Van wie is Groningen?

Eeuwenlang is de Groningse economie sterk afhankelijk geweest van externe factoren, van de landbouw tot de aardgasindustrie. Lokale bewoners hadden vaak geen zeggenschap over het vormgeven van hun economische lot. Nu het gas-tijdperk verleden tijd is, rijst een cruciale vraag: hoe kan Groningen een meer zelf bepaalde economische toekomst opbouwen?

Op Blikopener Festival onderzoeken Olga Mink en Peter Zuiderwijk welke economische verhalen binnen de context van Groningen levensvatbaar zouden kunnen zijn. Welke verhalen, praktijken en ideeën leiden tot nieuwe mogelijkheden voor actie? In gesprek met publiek en kunstenaars gaan we samen verkennen, oefenen en experimenteren.

Kunst heeft de kracht om dingen te veranderen. Om mensen bij elkaar te brengen en culturele ideeën door te geven. Kunst helpt mensen om betekenis te geven aan hun omgeving. Neem op Blikopener deel aan deze interactie en onderzoek samen met ons hoe we de economie van morgen kunnen vormgeven.


meer info: https://www.blikopenerfestival...


Over Bikopener


BLIKOPENER is niet een festival zoals je dat kent. Het is meer een beweging van mensen, organisaties en kunstenaars die samen een eerlijkere wereld willen. Met het festival vragen we aandacht voor waar het mis gaat in de samenleving. Steeds meer mensen komen tegenover elkaar te staan en lopen tegen systemen aan. Inspirerende kunstprojecten laten tijdens het festival zien wat we daar aan kunnen doen.

Over de installatie

De installatie Van wie is de economie? is een project van:

  • Olga Mink: Artistiek directeur van Stichting Future of Work en hoofd van iArts, Academy of Interdisciplinary Arts bij ZUYD Hogeschool.
  • Godelieve Spaas: lector Economie as a Common aan Avans Hogeschool
  • Peter Zuiderwijk: Ontwerpbureau Collective Works en Transnational build & design network Constructlab

Het werk is eerder getoond op het festival Van wie is de economie? georganiseerd door Future of Work in oktober 2023 in Den Bosch, georganiseerd door Future of Works. Na Blikopener Festival krijgt het in juli 2024 een vervolg bij Jatiwanga Art Factory in Indonesië.