Fair Jobs - Themadag met werkbezoek en reflectie

Deze themadag is onderdeel van het festival en bestaat uit een werkbezoek met Stichting Barka (overdag - alleen op uitnodiging) en een publieksevenement met reflectie op dit werkbezoek (avond).  

Tijd: 09.00 -18.00 en 19.30 - 21.30 uur
Locatie: Willem Twee, Den Bosch

Wil je hierbij aanwezig zijn? Mail dan naar info@fairjobs.eu en licht kort even toe waarom je hier graag bij wilt zijn.

Hoe heeft u zich als internationaal werknemer voorbereid op de arbeidsmigratie en wat gebeurde er toen u migreerde naar Nederland?

Op donderdag 19 oktober is er als onderdeel van het festival een themadag van organisatie Fair Jobs in Willem Twee in Den Bosch. Dit programma bestaat uit 2 delen:

09:00 - 18:00 uur (alleen op uitnodiging)

Werkbezoek met Stichting Barka, gericht op het ontmoeten van Bulgaarse burgers die als arbeidsmigrant naar Nederland kwamen, maar dakloos raakten.


19:30 - 21:30 uur (publieksevenement - aanmelden via mail)

Reflectie op thema van de dag met een publiek van maximaal 40 mensen: Bulgaren en andere zogenaamde 'arbeidsmigranten' in Nederland plus professionals uit het werkveld van arbeidsmigratie.


over stichting Barka

Barka Nederland is in 1994 opgericht als reactie op het toenemende aantal Midden- en Oost-Europese migranten op straat in Nederland, die te kampen hadden met dakloosheid en middelenmisbruik.

Deze organisatie ondersteunt migranten uit Midden- en Oost-Europa. In hun projecten voor migrantenondersteuning werken ze in teams van twee personen: een leider en een sociaal assistent. De leider is een persoon met een persoonlijke ervaring met dakloosheid en verslaving, die hij heeft bestreden en heeft gerehabiliteerd binnen de Barka Network educatieve en maatschappelijke programma's. De sociaal assistent is een persoon die in het bezit is van een diploma. De sociaal assistent is een persoon die bekend is met de taal en regelgeving in Nederland en een formele opleiding heeft (bijv. een diploma in maatschappelijk werk, psychologie, etc.) Samen werken ze in een team om individuen op straat te helpen.