Van Wie is de Rivier? | Debatavond i.s.m. RUW

De Dommel, de Dieze en de Aa, zijn de water-aderen van ’s-Hertogenbosch. En ze verdienen rechten. Het recht om te stromen, hun ecologische functies uit te voeren, niet vervuild te worden. Met rechten voor de rivier gaan we wél zorgen voor de rivier. En indirect voor onszelf. Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen? Hoe gaan we daar komen en wie hebben we daarvoor nodig?

Daarover gaan we donderdagavond 12 oktober in gesprek met tal van belanghebbenden, deskundigen en gebruikers van de rivieren. Een event in samenwerking met RUW en de locatie is Huis73.

Deelname is gratis. Aanmelden via onderstaande link (RUW website)

Van Wie is de Rivier?

RUW : Rechten voor de Dommel, de Dieze en de Aa!

Drinken uit een rivier? Ondenkbaar voor ons Nederlanders. En dat is niet toevallig. Nederland heeft namelijk de smerigste wateren van Europa. We konden het zelf nauwelijks geloven, maar het is waar! Mest, landbouwgif en andere chemicaliën zijn de grootste boosdoeners. En, het leven kan rondom ons water niet gedijen. Tijd om daar iets aan te doen. Dicht bij huis wel te verstaan. Met rechten voor de rivier.

De Dommel, de Dieze en de Aa, zijn de water-aderen van ’s-Hertogenbosch. En ze verdienen rechten. Het recht om te stromen, hun ecologische functies uit te voeren, niet vervuild te worden. Met rechten voor de rivier gaan we wél zorgen voor de rivier. En indirect voor onszelf. Hoe kunnen we dat voor elkaar krijgen? Hoe gaan we daar komen en wie hebben we daarvoor nodig? 

Daarover gaan we donderdagavond 12 oktober in gesprek met tal van belanghebbenden, deskundigen en gebruikers van de rivieren. Dit is een partner event georganiseerd door RUW. Het vindt plaats bij Huis73.

PROGRAMMA 
19.30 – Start Inloop
20.00 – Start Programma
21.45 – Borrel


GASTEN

MATHIJS VAN EEUWIJK is betrokken bij Youth for Drinkable Rivers, de jongerenorganisatie van Drinkable Rivers. Hij wandelde in juni vanaf de bron van de Dommel in België tot aan de Maas bij Den Bosch om aandacht te trekken voor de drinkbaarheid van onze rivieren.


ANOUK VAN DER POLL is initiatiefnemer en curator van de Embassy of Water, één van de World Design Embassies van de Dutch Design Foundation. Doel van de Embassy is om onze relatie met water te veranderen en het natuurlijk evenwicht in ons ecosysteem te herstellen. Daarvoor werkt de Embassy op projectbasis samen met ontwerpers en diverse organisaties, zoals waterschappen, lokale overheden en woningcorporaties. Anouk van der Poll nodigt regelmatig een stem van water uit bij gesprekken wanneer over water.