Van wie is het geld? met Carlijn Kingma

Carlijn Kingma geeft een lezing over haar werk en aansluitend gaat Godelieve Spaas met Carlijn, Martijn Van Der Linden en Denise Harleman in gesprek over de vraag: Van Wie is het Geld? 

Locatie: Willem Twee, Den Bosch
Datum: 15 oktober
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Kosten: 5 Euro 

Je kunt tickets kopen via de link hieronder


Lezing & podcast

Van wie is het geld?

Carlijn Kingma geeft een lezing over haar werk: Waterwerk van het geld. De wereld van het grote geld lijkt voor de meeste mensen ver weg. Maar de effecten ervan merken we dagelijks. Carlijn Kingma maakte een gedetailleerde kaart en brengt zo de werking van het geld in beeld. Tijdens het festival is zowel haar verbeelding van ons geldstelsel nu als drie mogelijke scenario’s voor de toekomt te zien.


Aansluitend gaat Godelieve Spaas (Lector economie als gemeengoed) in gesprek met Carlijn, medemaker en Martijn Van Der Linden (lector New Finance bij de Haagse Hogeschool) en Denise Harleman (oprichter van Collectief Kapitaal) over de vraag: Van Wie is het Geld?


De rijkste mens op aarde, Amazonbaas Jeff Bezos, bezit naar schatting 111 miljard dollar. In Burundi moet ruim 80 procent van de bevolking rondkomen van 1,25 dollar per dag. In de VS leven 43 miljoen mensen van 4 dollar per dag. Als we al het cash en gemakkelijk opneembare geld van de wereld, 90.400.000.000.000. over 7,5 miljard aardbewoners zou verdelen, krijgt iedereen meer dan 12.000 dollar. 


Goed idee? Of is de huidige verdeling beter? Wat betekent dat? Wat zijn de gevolgen van die verdeling? Welke ongelijkheid is aanvaardbaar? En waarom? En zou het anders kunnen? Hoe dan? En hoe komen we daar?