Jatiwangi art Factory (JaF)

Jatiwangi art Factory (JaF) is een artistiek collectief van meer dan vijftig multimedia kunstenaars, muzikanten, ontwerpers en curatoren, die werken vanuit een voormalige kleitegelfabriek in West-Java, Indonesië. De discoursen en artistieke praktijk van JaF benadrukken het lokale plattelandsleven in relatie tot het land en de terracotta-industrie in het Jatiwangi-district. Klei staat centraal in al hun artistieke en culturele activiteiten, met het oog op gemeenschapsversterking.

Te zien tijdens EXPO Van wie is de economie?

ECO-ON-MY

De kunstpraktijken van JaF variëren van beeldende kunst tot video, tentoonstellingscuratie, radio-uitzendingen, educatieve programma's en muziek. Het collectief Jatiwangi art Factory presenteert tijdens het festival op de Tramkade een mobiele installatie in de vorm van een kraampje. Bezoekers kunnen hier eten, praten en muziek maken. JaF onderstreept de connectie tussen het lokale plattelandsleven en de terracotta-industrie in het district Jatiwangi (Java, Indonesië) waar het collectief vandaan komt.

In de tentoonstelling presenteert JaF ook het project FAMILY FOREST PERHUTANA, dat een idee is om 8 hectare land te heroveren en om te vormen tot een heilig (natuurbeschermingsgebied). Geïnteresseerden kunnen 4x4m² land kopen, dat gedoneerd zal worden aan het Heilige (natuurbeschermingsgebied) Bos. Kopers ontvangen een exclusief certificaat, gemaakt van een bodemsteen. Ze kunnen het digitale certificaat ook omzetten naar valuta.

Meer informatie hier.


Locatie