Het eerlijkste uitzendbureau van Nederland | AVANS Studenten & Fair Jobs

150 studenten van de AVANS opleiding Ondernemerschap en Retail Management ontwerpen dit najaar mee aan het bestaans- en organisatiemodel van Fair Jobs. Op 13 oktober presenteren zij in de festival-exporuimte van Willem Twee hun resultaten.

Presentatie door 100 Avans studenten

Het project is een samenwerking tussen de Academie voor Beeldvorming, Fair Jobs, het lectoraat Economy as a Common, Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (BWNO), AVANS academie voor Ondernemerschap en Retail Management en Future of Work.

Over Fair Jobs
Fair Jobs is een coöperatief uitzendbureau voor eerlijke arbeidsbemiddeling (in oprichting). Anders dan bij reguliere uitzendbureaus staat niet de deal met de inlener, maar het belang van de werker (uitzendkracht) centraal. De eerste focus ligt bij arbeidsbemiddeling tussen Nederland en Bulgarije. Bulgarije is één van de landen van waaruit werkers in de meest kwetsbare posities in Nederland terecht komen, met als harde realiteit arbeidsuitbuiting en ernstige benadeling. Fair Jobs is gestart vanuit het Bulgaarse Stolipinovo , een wijk in Plovdiv. Fair Jobs zoekt naar een organisatie/eigendomsmodel dat eerlijk, horizontaal en inclusief is. Dat duurzaam is en waar alle partijen (inlener, werker en uitzendbureau) baat bij hebben. Dat dient als instrument om marktomstandigheden te beïnvloeden om zo de hele uitzendsector eerlijker te maken.