Expositie · Diezekleiproject

Met een drukbezochte Keramiekstudio betrok Huis73 diverse amateurs en professionals bij het bouwen van een productielijn van keramiek uit de Dieze. Dit heeft geleid tot de expositie Diezeklei Project waarin de productielijn van oergrond naar eerlijk product wordt getoond. Hierbij draait het niet alleen om het eindproduct (zoals het draaiwerk van cursisten en docenten), maar is er ook een ‘beeldverslag’ over het delven van klei te zien.

De expo is van 1 t/m 22 oktober in Huis73 te zien (tijdens openingstijden) en de toegang is gratis.

Diezeklei: Van oergrond naar eerlijk product?

EXPO Diezeklei Project

Met een werkgroep bestaande uit een keramiek docent en Huis73 cursisten is er met vers gewonnen rivierklei uit de Diezemonding gewerkt aan een productielijn. De tot stand gekomen werken zijn geïnspireerd op het werk van Robbrecht de Potter, een pottenbakker die ruim 600 jaar geleden langs de Binnendieze zijn potten draaide met waarschijnlijk dezelfde klei. Het proces van kleidelven tot aan verwerking wordt zichtbaar gemaakt. De eindproducten zijn zowel middels oeroude draaitechtnieken als moderne printtechnieken vervaardigd. Om het verhaal compleet te maken zijn er unieke “Diezebekertjes” in gelimiteerde oplage te koop.

Dit is een partnerproject georganiseerd door Huis73 in samenwerking met de afdeling Ecologie en Erfgoed van de Gemeente Den Bosch.