Nicolas Galeazzi

Nicolas Galeazzi is een artistiek onderzoeker, curator, docent en coach voor productieve misverstanden. Hij cureerde het postdoctorale platform voor Artistieke Onderzoek Praktijken, is de oprichter van het coaching platform MISE-EN-DISCOURSE, medeoprichter van het performance collectief I AM A PERMANENT MEMBER en van de Brusselse kunstenaarsbeweging STATE OF THE ARTS (SOTA). Nicolas is de initiator en hoofdredacteur van de SOTA Arts Almanacs (2019 en 2023).


Zijn onderzoek is altijd een vorm van performance, en performance is een vorm van onderzoek. Zijn praktijk richt zich op het heruitvinden van de pedagogie, epistemologie, alternatieve economie en ecologie - dingen die ons leven vormgeven. Door situaties van debat te cureren, te coachen, met dramaturgische ondersteuning, boekproductie en performance, engageert hij zich in subtiele transformatie. 


Oorspronkelijk opgeleid in theater, beweegt hij zich binnen performancekunst, installatie, publicatie en artistiek onderzoek, wat een voortdurende zoektocht naar de herverdeling van verantwoordelijkheden teweegbrengt. Dat gezegd hebbende, zijn de 'commons' misschien wel zijn kunstvorm.