EXCHANGE PROJECT - Fysieke voorstelling

In deze fysieke voorstelling nodigt een groep dansers en musici je uit om naar uitwisseling te kijken als niet alles van tevoren vastligt, als cijfertjes en woorden wegvallen en uitwisseling ook (weer) fysiek en persoonlijk wordt.

Locatie: Verkadefabriek
Datum: zondag 8 oktober
Tijd: 19.30 - 20.30u
Tickets 15 Euro / studenten 10 Euro (excl service kosten eventbrite)


Koop je ticket via de link hieronder

Fysieke voorstelling

EXCHANGE PROJECT

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzin. De hele dag wisselen mensen met elkaar uit. In de Westerse samenleving krijgt die uitwisseling steeds meer het karakter van een transactie: het uitwisselen van goederen en diensten tegen geld. Het Exchange Project onderzoekt wat er gebeurt als we de routines van de marktwerking in vraag stellen of veranderen.



Met het Exchange Project vragen het Bredase dansgezelschap The100Hands en de lectoren Godelieve Spaas (Economy in Common / Economie als Gemeengoed) en Falk Hübner (Artistic Connective Practices) zich af wat er gebeurt als je de relatie in plaats van geld, centraal stelt in het uitwisselen van dingen. Ze doen dit vanuit de overtuiging dat de (veer)kracht van een gemeenschap voortkomt uit verbindingen die ontstaan. Daarmee worden uitwisselingen een belangrijke bouwsteen voor een eerlijke economie en samenleving. Met een lecture performance, een interactieve voorstelling en een expositie bevragen zij de werking en waarden van de uitwisseling en onderzoeken zij samen met het publiek welke andere manieren van uitwisseling denkbaar zijn en wat die kunnen voortbrengen.



In de fysieke voorstelling nodigt een groep dansers en musici je uit om naar uitwisseling te kijken als niet alles van tevoren vastligt, als cijfertjes en woorden wegvallen en uitwisseling ook (weer) fysiek en persoonlijk wordt. In een afwisseling van kijken, doen, ervaren en reflecteren herontdek je wat uitwisseling voor jou betekent, maar maak je ook kennis met andere perspectieven daarop en kijken we voorbij de oppervlakkige verschillen tussen mensen naar de waarde van uitwisseling op zich. Of je nou meer van observeren houdt of juist midden in de actie wil zitten, Exchange Project biedt ruimte om diverse standpunten naast elkaar te ervaren. Wees welkom en ‘come as you are’!



Goed om te weten: De voertaal is (eenvoudig) Engels. Tijdens de voorstelling wordt je op een veilige manier uitgenodigd om interactie aan te gaan met andere aanwezigen.


Ben je minder goed ter been? Dan kan je dit vlak voor de voorstelling aangeven.


Helaas is deze voorstelling minder geschikt voor mensen met verminderd zicht of hoorproblemen.



 Dezelfde middag is om 16:00 uur de Lecture Performance van EXCHANGE PROJECT


ook te zien tijdens expo Van wie is de economie?

EXCHANGE PROJECT: Alchemy of Exchange

De expositie ‘Alchemy of Exchange’ biedt een kijkje in het proces van samenwerking, de ‘exchange’, tussen de domeinen kunst, wetenschap en ondernemen die aan Exchange Project ten grondslag ligt.


De expositie is opgezet als een meerlagige cloud of things, een work-in-progress van het levende proces van uitwisseling. De collectie verhalen, audio-opnamen, video-elementen, visuele verwerkingen en zelfreflectie opdrachten, tonen hoe domeinoverschrijdend onderzoek naar het fenomeen 'exchange' tot een waaier aan waardevolle output en toepassingen leidt. Alchemy of Exchange toont hoe lineaire en feitelijke realiteiten prima samengaan met het persoonlijke, emotionele en imaginaire.



De expositie is te zien in Spiegelruimte van Willem Twee in Den Bosch tijdens Future of Work festival in de periode 5 t/m 22 oktober 2023.



Concept en dramaturgie: Mojra Vogelnik-Škerlj



Concept, tekst en choreografie: Jasper Džuki Jelen


Kennisdeling: Godelieve Spaas (Avans Hogeschool), Falk Hübner (Fontys Academy for the Arts)


Dans: Alkis Barbas, Bryan Atmopawiro, Myrthe Marchal, Emma Thomson (stage)


Muziekcompositie: ArthurMusic



Muziekuitvoering: Abel Ton



Kostuums: Esther Sloots


Productie: Lucienne Wouters


Techniek: Aydan Veldt (Show Alliance)


Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Dans Brabant, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Gravin van Byland.