EXCHANGE PROJECT - Lecture performance

De lecture performance is een hedendaags ritueel waarin Godelieve Spaas (Avans Hogeschool), Mojra Vogelnik Škerlj (The100Hands) en Falk Hübner (Fontys Academy for the Arts) je onderdompelen in een alchemistisch vat vol persoonlijke ervaringen, praktijkvoorbeelden, wetenschap en eeuwenoude tradities die je diverse perspectieven op economie voorhouden.

Locatie: Verkadefabriek
Datum: zondag 8 oktober
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Tickets: 15 Euro / studenten 10 Euro (excl service kosten eventbrite)Koop je ticket via de link hieronder

Lecture Performance

EXCHANGE PROJECT

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzin. De hele dag wisselen mensen met elkaar uit. In de Westerse samenleving krijgt die uitwisseling steeds meer het karakter van een transactie: het uitwisselen van goederen en diensten tegen geld. Het Exchange Project onderzoekt wat er gebeurt als we de routines van de marktwerking in vraag stellen of veranderen.Met het Exchange Project vragen het Bredase dansgezelschap The100Hands en de lectoren Godelieve Spaas (Economy in Common / Economie als Gemeengoed) en Falk Hübner (Artistic Connective Practices) zich af wat er gebeurt als je de relatie in plaats van geld, centraal stelt in het uitwisselen van dingen. Ze doen dit vanuit de overtuiging dat de (veer)kracht van een gemeenschap voortkomt uit verbindingen die ontstaan. Daarmee worden uitwisselingen een belangrijke bouwsteen voor een eerlijke economie en samenleving. Met een lecture performance, een interactieve voorstelling en een expositie bevragen zij de werking en waarden van de uitwisseling en onderzoeken zij samen met het publiek welke andere manieren van uitwisseling denkbaar zijn en wat die kunnen voortbrengen.De lecture performance is een hedendaags ritueel waarin Godelieve Spaas (Avans Hogeschool), Mojra Vogelnik Škerlj (The100Hands) en Falk Hübner (Fontys Academy for the Arts) je onderdompelen in een alchemistisch vat vol persoonlijke ervaringen, praktijkvoorbeelden, wetenschap en eeuwenoude tradities die je diverse perspectieven op economie voorhouden. Verwacht dus geen gewone powerpointlezing, maar tegenstrijdige kennisbronnen, reflectieve opdrachten en kritische vragen die de aanzet zijn voor een dialoog over uitwisseling, waarde en nieuwe economie.Goed om te weten: Tijdens de lecture wordt je op een veilige manier uitgenodigd om interactie aan te gaan met andere aanwezigen. De voertaal is (eenvoudig) Engels.Dezelfde avond is er om 19:30 uur nog een fysieke voorstelling van EXCHANGE PROJECT


Ook te zien tijdens expo Van wie is de economie?

EXCHANGE PROJECT: Expositie ‘Alchemy of Exchange’

De expositie ‘Alchemy of Exchange’ biedt een kijkje in het proces van samenwerking, de ‘exchange’, tussen de domeinen kunst, wetenschap en ondernemen die aan Exchange Project ten grondslag ligt.


De expositie is opgezet als een meerlagige cloud of things, een work-in-progress van het levende proces van uitwisseling. De collectie verhalen, audio-opnamen, video-elementen, visuele verwerkingen en zelfreflectie opdrachten, tonen hoe domeinoverschrijdend onderzoek naar het fenomeen 'exchange' tot een waaier aan waardevolle output en toepassingen leidt. Alchemy of Exchange toont hoe lineaire en feitelijke realiteiten prima samengaan met het persoonlijke, emotionele en imaginaire.De expositie is te zien in Spiegelruimte van Willem Twee in Den Bosch tijdens Future of Work festival in de periode 5 t/m 22 oktober 2023.


Concept: Godelieve Spaas en Mojra Vogelnik-ŠkerljOnderzoek en lecture: Godelieve Spaas (Avans Hogeschool/University of Applied Science), Mojra Vogelnik-Škerlj (The100Hands), Falk Hübner (Fontys Academy for the Arts)


Geluid: Falk HübnerTechniek: Aydan Veldt (Show Alliance)

Co-productie: Avans Hogeschool, Fontys Academy of the Arts, The100Hands