The Wool Assembly Line - From Waste to Golden Fleece Wool (Engels)

Deze workshop is een mooie praktische ervaring, waarbij met lokale wol wordt gewerkt om het huidige wolsysteem en het potentieel ervan als een gouden vlies te bespreken.

Datum: woensdag 18 oktober
Tijd: 12-14u
Locatie: Werkwarenhuis, Den Bosch
Deze workshop wordt in het Engels gehouden

Gratis toegang - max 12 personen. Je kunt je aanmelden via onderstaande link 

Met Cynthia Hathaway

The Wool Assembly Line - From Waste to Golden Fleece Wool

Deelnemers maken kennis met het huidige systeem van wol door elk station van The Wool Assembly Line te bezoeken. Terwijl we vilten en met onze handen in de wol zitten, komen we in contact met elkaars verhalen, gedachten en perspectieven. We denken na over de huidige devaluatie van wol en welke verbanden er gelegd kunnen worden voor een holistische wolketen. Wat en wie ontbreekt er, en wat moet weg?

De output van de discussies zal inspireren tot geborduurde teksten voor de volgende Wool Activist Blanket om toe te voegen aan de kudde in de ruimte, en voor de volgende Wool March in de straten van Tilburg.

Je hoeft niet te kunnen vilten of iets van wol te weten om mee te doen. Het belangrijkste is om samen te komen en vanuit verschillende perspectieven naar een systeem te kijken, waarbij we ons laten leiden door de wol.

De workshop wordt geleid door Cynthia Hathaway, ontwerpster van The Wool Assembly Line. Ook schaapsherder Marly Gommans en systeemcriticus Ed van Hinte zullen aanwezig zijn.


OVER DE MAKER