Workshop Who owns the Economy? (Engels)

De workshop "Van wie is de Economie",  onderzoekt het idee van gedeeld eigenaarschap vanuit een artistiek en een alledaags oogpunt. Onder leiding van Arie Syarifuddin (Jatiwangi art Factory), Godelieve Spaas (Avans) en Olga Mink (Future of Work) bekijken we welke ideeën en praktijken we samen kunnen brengen om tot nieuwe inzichten te komen over.

De workshop vindt plaats op de Tramkade in het Werkwarenhuis van 14:00-16:30 uur. Kosten voor deze workshop bedragen 5 Euro.

Ontdek samen met ons nieuwe inzichten over economie, community, eigendom en verwantschap. Economie wordt vaak gezien als een natuurwet. We stellen het onderliggende verhaal en de regels zelden ter discussie. Toch zijn wij 'zelf' de makers van de manier waarop we ons gemeenschappelijke huishouden vormgeven. Nu de roep om een nieuw economisch systeem aan kracht wint, ligt een kans om een verschil te maken misschien wel binnen handbereik.

Tijdens deze workshop onderzoeken Olga en Godelieve, curatoren van het festival, hoe we een collectieve werkpraktijk kunnen creëren waarin gedeeld eigenaarschap een belangrijk uitgangspunt vormt. Samen met Arie Syarifuddin, lid van het Indonesische kunstcollectief Jatiwangi art Factory (JaF), zullen zij dit onderwerp vanuit een artistiek en economisch perspectief belichten.

Arie Syarifuddin zal ingaan op zijn project ECO-ON-MY te zien is in de tentoonstelling in het werkwarenhuis. Hierin belicht Syarifuddin zijn collectieve werkpraktijk, zowel binnen als buiten zijn artistieke gemeenschap. JaF is diep verbonden met het potentieel van de lokale gemeenschap en de landelijke omgeving in Indonesië. Het roept de vraag op of wij in het westen, net als het kunstcollectief Jatiwangi Art Factory, een gedecentraliseerde collectieve werkpraktijk kunnen ontwikkelen, waarbij wij ons dieper verbonden voelen met elkaar en de (directe) omgeving? Kunnen we een manier van (samen) werken ontwikkelen waarin vriendschap, verwantschap en vertrouwen centrale uitgangspunten vormen?

Hoewel iedereen welkom is om deel te nemen, is deze workshop met name bedoeld voor kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en creatieve producenten die geïnteresseerd zijn in de raakvlakken met hun eigen werkpraktijk, economie en community practices. De workshop wordt in het Engels gegeven.


ABOUT