EXPOSITIE · WILLEM TWEE KUNSTRUIMTE

Van 5 t/m 22 oktober is er een doorlopende expositie, waarin uiting wordt gegeven aan het overkoepelende festivalthema 'Van wie is de economie'? De expositie is verdeeld over twee verschillende locaties in Willem Twee en Werkwarenhuis in Den Bosch. 

De expositie is gratis te bezoeken in de kunstruimte van Willem Twee op de eerste verdieping van dit markante gebouw (tijdens openingstijden van Willem Twee). Naast deze expositie is er ook een gratis toegankelijke expositie in het Werkwarenhuis (circa 250 meter lopen - Tramkade 20-24); neem hier ook zeker een kijkje! 

Openingstijden expositie: Van 11:00 tot 17:00 uur. Geopend van Woensdag t/m zondag.

EXPO IN WILLEM TWEE KUNSTRUIMTE

Iedereen maakt deel uit van de economie, maar is de economie ook echt van ons? En wie bepaalt de regels? De werken in de expositie in Willem Twee onderzoeken dit vanuit verschillende perspectieven: Klaas Burger verkent of een eerlijk uitzendbureau bestaansrecht heeft, Carlijn Kingma onthult de werking van ons geldsysteem, Oddkin maakt ons bewust van de invloed van onze stem op de economie, Otobong Nkanga bevraagt onze relatie met de omgeving, Paola Cirio klaagt bedrijven aan voor misdaden tegen de natuur, Teresa Feldman verkent hoe een wereld geleid door diversiteit tot herstel van de aarde kan leiden. Arne Hendriks onderzoekt hoe we de overvloed tegemoet kunnen krimpen, en het Exchange-project experimenteert met nieuwe uitwisselingsvormen voor een nieuwe economie.


EXPOSITIE | WILLEM TWEE

WATERWORKS OF MONEY

In samenwerking met Martijn Jeroen van der Linden (Lector New Finance aan de Haagse Hogeschool), Thomas Bollen (onderzoeksjournalist bij Follow The Money), Follow The Money en de Haagse Hogeschool. In residence bij Rabobank. Ondersteund door het Creative Industries Fund NL en Stichting Brave New Works.

Naast dit werk van Carlijn Kingma is tevens een drieluik 'Drie Utopische Scenario's' te zien Dit betreft een uitvergroting/repro van 3 originele tekeningen.  (bruikleengever: Rabo Art Collection).

MEER INFORMATIE OVER HET WERK EN CARLIJN KINGMA


TWO BARS OF GOLD DRIPPED AND SPLATTERED #1

Sarah van Sonsbeeck, opgeleid als architecte en beelden kunstenaar, gebruikt goud als medium voor minimalistische werken die een dialoog aangaan met zowel hun omgeving als actuele kwesties.

MEER INFORMATIE OVER HET KUNSTWERK & SARAH VAN SONSBEECK


I HAVE ALWAYS BEEN WITH YOU

Dit werk maakt ons bewust van de kracht van de stem. Door het menselijk strottenhoofd te ontmaskeren als een biologisch instrument dat verborgen zit in het menselijk lichaam, worden we ons bewust van hoezeer de mens materieel geworteld is, en hoe onze gevoelens en gedachten een materiële dimensie hebben.

MEER INFO OVER DIT KUNSTWERK & ODDKIN


ALTERSCAPE STORIES: SPILLING WASTE

Het werk Alterscape Stories: Spilling Waste van kunstenaar Otobong Nkanga verwijst naar de mens en zijn omgeving met betrekking tot 'Water'.

MEER INFORMATIE OVER DIT KUNSTWERK EN OTOBONG NKANGA


EXTINCTION CLAIMS

Paolo Cirio heeft als doel de internationale olie-, gas- en kolenbedrijven aan te klagen die opzettelijk meer dan 70% van alle broeikasgassen hebben uitgestoten, waardoor  schade aan de ecosystemen en divere soorten is aangebracht, allemaal met de bedoeling hun misdaden decennialang te verbergen. Dit project verzoekt deze bedrijven voor een financiële vergoeding die wordt berekend door Cirio's algoritme dat het economische concept van de "existentiewaarde" integreert en combineert met gegevens over emissies uit wetenschappelijke studies

MEER OVER DIT PROJECT EN PAOLO CIRIO


ABUNDANCE


OIKOTOPIA

Teresa Feldmann stelde diverse vrouwen uit verschillende landen een ogenschijnlijk eenvoudige vraag: maak een lijst van je routinetaken in huis; van het huishouden tot kinderopvang, en van 'denken over' tot het 'managen' van deze taken. De verhalen echoën elkaar, ondanks hun cultureel verschillende omgeving en sociale klasse. De opnames vormen een verzameling verslagen van de basiseconomie in actie. De creativiteit, productiviteit en autonomie van huisvrouwen biedt een schat aan ideeën over hoe we regeneratiever kunnen leven in dit geluidswerk.


MEER OVER TERESA FELDMANN EN HAAR KUNSTWERKEN


PLANET ABUNDANCE

In dit geluidswerk vertelt kunstenares Teresa Feldmann haar sciencefictionscript "Planet Abundance: a feminist economist vision of a post-work society". Het is een gedachte-experiment van een toekomstige wereld die zij zou willen bewonen. Het begint met The Great Exodus waar de huidige machtselites geëvacueerd zijn om Mars te koloniseren, de overlevenden op Aarde achterlatend om voor een beschadigde planeet te zorgen. Geleid door gekleurde vrouwen, transgenders en inheemse volken, nemen de aardbewoners een denkwijze van overvloed aan en vinden ze nieuwe en oude manieren om samen te werken aan het herstellen van hun wereld.


FAIRJOBS.EU

In meervoudige filmprojecties ben je getuige van 50 professionals uit het uitzend- en arbeidsmigratieveld in een organisatieopstelling rondom Boris en Isa uit Bulgarije. Samen onderzoeken ze wat er nodig is om ervoor te zorgen dat Isa gezond, eerlijk en veilig kan werken in Nederland. Hoe navigeren ze door de huidige uitzendindustrie waar arbeidsuitbuiting en ernstige mishandeling van werknemers aan de orde van de dag zijn? Hoe gaan ze creatief op zoek naar alternatieven door te spelen en te experimenteren?

MEER OVER DE INSTALLATIE EN KLAAS BURGER