Festival: Van wie is de economie?

Van 5 t/m 22 oktober aanstaande vindt in Den Bosch op culturele hotspot Tramkade het nieuwe festival Van wie is de economie? plaats. Met symposia, workshops, debatten, performances, presentaties én een gratis toegankelijke expositie.

Tijdens dit festival nodigen we iedereen van harte uit om langs te komen en mee op zoek te gaan naar antwoorden op de vragen: 'Van wie is de economie?' en 'Wat voor economie wil jij?'. We creëren zo een plek voor collectief experiment om die nieuwe economie daadwerkelijk met elkaar uit te proberen en vorm te geven. Voor actie en reactie, voor ontmoeting, regelen en ontregelen, een werk- en maakplaats, onderneming, common, een collectief experiment. Voor nieuwsgierige burgers, kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, overheden, organisaties, bedrijven en scholen, en iedereen die mee wil denken over de toekomst van de economie.

Hieronder vind je alle komende events, deelnemers en partners die deel uitmaken van dit festival
De expositie in Willem Twee en Werkwarenhuis is geopend tijdens festivaldagen van woensdag t/m zondag 11-17u (en eventueel aanvullende tijden als de locatie zelf open is). 

Programma


Kunstenaars

Doe mee in het maken, ontwerpen en beleven van een nieuwe economie!

Wat voor economie wil jij?

Iedereen heeft te maken met de economie. Of het nu gaat om de prijs van boodschappen, het doen van belastingaangifte of over bedrijven en politici die zich richten op 'het stimuleren van de economie'. De verschillende consequenties van ons economisch systeem ervaren we allemaal, van hoog tot laag en van links tot rechts. De economie bepaalt voor een groot deel hoe we samen leven. De regels van de economie zijn door ons bedacht. En toch lijken we ze vaak te beschouwen als een onveranderbare natuurwet. Als iets waar we geen zeggenschap over hebben of invloed op kunnen uitoefenen. Maar een systeem dat door mensen is vormgegeven, kunnen mensen ook veranderen. Hoe kunnen we weer meedoen? Wat is die ongrijpbare en allesbepalende 'economie' precies? En wat voor economie zou jij willen?


Tijdens het festival Van wie is de economie? gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. In een multidisciplinaire tentoonstelling en publieksprogrammering op de Tramkade in 's-Hertogenbosch nodigen we iedereen uit om mee te doen in het (kritisch) verbeelden van de economie van morgen. Een economie waarin de kwaliteit en gezondheid van al het leven en de aarde de boventoon voert.

Van wie is de economie?
is een uitnodiging aan iedereen om mee te doen in het maken, ontwerpen en beleven van de nieuwe economie. Met als doel ons dit onderwerp opnieuw toe te eigenen en begrijpelijk te maken. Ook in de aanloop naar het festival nodigen we je uit om (online via onze socials) deel te nemen aan het gesprek hierover.

Het festival vindt plaats in het creatieve gebied rondom Willem Twee, de Verkadefabriek en de Tramkade in Den Bosch. Met toonaangevende geëngageerde kunstenaars zoals Cynthia Hathaway, Otobong Nkanga, Klaas Burger, Carlijn Kingma, Teresa Borasino, Arne Hendriks en organisaties FairJobs, Jatiwangi art Factory en Constructlab.

Van wie is de economie? wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer Willem Twee, The Club of Rome, Avans Hogeschool / BWNO, Academie voor Beeldvorming, Social Label, Our New Economy, Werkwarenhuis, RUW en Huis73 en Rabo Art Lab.

Volg ons ook via: LinkedIn · Instagram · Facebook